Laden, even geduld a.u.b... Laden, even geduld a.u.b...

Jongeren ontwaken

Zo begint de eerste dag van je nieuwe leven..

Jongeren ontwaken is een uniek leer-werktraject als primeur in Rotterdam De resultaten worden geboekt op alle drie domeinen (onderwijs, bedrijfsleven en jongeren) zonder jongeren in een hulpbehoevende positie te stigmatiseren.

Het project begeleidt in zes maanden tijd dertig werkloze jongeren door middel van een leerwerktraject naar een baan. De jongeren krijgen coaching en training en krijgen de kans om mee te werken aan het grootse ‘Rotterdam Ontwaakt – Rotterdam Ontbijt’. Gaandeweg wordt gewerkt aan het optimaliseren van hun vaardigheden, kennis en attitude om zich te kunnen presenteren in een groot Rotterdams netwerk met veel (bij)studeer- en werkmogelijkheden. In het traject staat het verbeteren van het zelfbeeld en de waarden en normen van iedere deelnemende, jongere centraal. Er is dus niet alleen aandacht voor het ‘kennen en kunnen’, maar vooral ook voor de persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens het traject worden de jongeren aan het werk gezet voor de verschillende onderdelen van het evenement zoals logistiek, horeca en food inkoop en verkoop . De jongeren worden gemotiveerd, gemobiliseerd en geënthousiasmeerd vanuit een actief contributie perspectief. Hun bijdrage zal worden gezien als een belangrijke contributie voor het creëren van een duurzaam en gezond Rotterdam waarop ze trots zullen zijn.

Op de dag van het evenement ‘Rotterdam Ontwaakt – Rotterdam Ontbijt’ (vrijdag, 2 september) krijgen de jongeren een podium om hun werk en ambities te presenteren aan de diverse tafels waar werkgevers als tafelgast aanwezig zijn.

Maatwerk in modules: In onze aanpak combineren wij vruchtbare groepsdynamiek met flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Voor elke werkloze jongere wordt een ideale route uitgezet. We onderscheiden er twee: werk en opleiding.

Werk: Met de aan ons gerelateerde werkgevers (sponsoren van het evenement) uit de sectoren: Haven, Horeca, Food, Retail en Zorg (lifestijl) is er samenwerking om de jongeren te koppelen voor een stage ofwel werkervaring zodat deze klaar gestoomd worden voor de werkgever.

Opleiding: In samenwerking met onze onderwijspartners Zadkine, Albeda College, Hogeschool Inholland en de Willem de Kooning Academie bieden we ook competentiegericht onderwijs; een integrale aanpak van kennis, vaardigheden en attitude. De reeds deelnemende studenten worden gekoppeld aan de werkloze jongeren.


Sezer voor Diversiteit heeft veel ervaring met het ‘in beweging brengen’ van mensen. Het inzetten van en de koppeling met rolmodellen behoort tot de vaste succesformule van Sezer voor Diversiteit. Deze rolmodellen zijn studenten, geworven en geselecteerd, van diverse opleidingen die aangeboden worden door de samenwerkende partners uit het onderwijs.

cron