Laden, even geduld a.u.b... Laden, even geduld a.u.b...

Culinair

Culinaire ontmoetingen: People, Planet & Pancakes

Eten verbindt. Dat weten we al sinds de allereerste migranten en reizigers voor Rotterdam kozen; eten deelden en kennismaakten met elkaar. Nu wonen er 174 verschillende nationaliteiten in de havenstad met allemaal een andere achtergrond. Het Rotterdams menu kent inmiddels evenveel kleuren als de vlaggen die in onze havens dagelijks aan doen. Het is daarom tijd voor de volgende stap in onze culinaire ontmoetingen. Nu willen we eten delen dat ons ontwaakt, nieuwe energie geeft, ons verrast, inspireert en ons dagelijks leven verrijkt. Dit alles gaat hand in hand met duurzaamheid, gezondheid en een kwalitatieve bereiding.


Openingsontbijt van de Wereldhavendagen

Stichting Rotterdam Ontwaakt organiseert samen met Dutch Cuisine en Wereldhavendagen een bijzonder ontbijt voor 1.850 bezoekers op de openingsdag van de Wereldhavendagen, vrijdag 2 september 2016. Het ontbijt wordt geserveerd op de Erasmusbrug en op een drietal terrassen rondom de Erasmusbrug.


Dutch Cuisine

De chef-koks van van Dutch Cuisine zijn gepassioneerde ambassadeurs van de Hollandse smaak. Dutch Cuisine inspireert ons om aan de slag te gaan met seizoensproducten die bovendien lokaal geteeld zijn. Zo bieden zij een nieuwe kijk op onze eetcultuur. Dutch Cuisine namelijk niet alleen een manier van koken: het is de Hollandse school zoals Dutch Design en Dutch Fashion dat ook in het buitenland is. 


Chef-koks van Dutch Cuisine zijn intensief betrokken bij de totstandkoming van het ontbijt. Zo wordt de recepten- en kookwedstrijd People, Planet en Pancakes gejureerd door koks van Dutch Cuisine. Het ontbijt bestaat zelf ook uit een maaltijd op basis van de vijf principes van deze Hollandse school: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarden. 

 

Deelnemers

Het overkoepelende thema is 'Duurzaam verbinden'. Rotterdam Ontwaakt enthousiasmeert Rotterdammers met verschillende culturele achtergronden en interesses om deel te nemen aan dit grootschalige ontbijt. Onderwijspartners, culturele organisaties en ondernemeningen met diverse culturele achtergronden ontwaken en ontbijten samen met de jongeren van nu. Hiermee starten we een beweging waarbij culinair genieten word nagestreeft en duurzame verbindingen worden aangejaagd.

 

Culinair concept van het ontbijt

Duurzaam, gezond, lokaal met een wereldse identiteit, gedeeld voor het creëren van een gezamelijke toekomst. Dit zijn de ingrediënten van het ontbijt. Onder leiding van Dutch Cuisine en in samenwerking met de koksafdeling van het Albeda ontwikkelen we bijzondere smaken afkomstig uit de grootste wereldkeukens. Gerechten uit India, China, Frankrijk, Noordelijk en Zuidelijk Middelandse zeegebied en Midden-Oosten vormen de basis voor het ontwerp van het Rotterdams havenontbijt van het jaar. U zult verrast zijn.


Sponsors als gastheer en -vrouw
We zoeken ter ondersteuning naar ondernemers, bedrijven of organisaties uit de voedsel- en horecasector. Heeft uw bedrijf profijt bij maatschappelijke betrokkenheid met de stad of wilt u met uw ondernemening in contact komen met de werknemers van de toekomst? Dan kunt u op verschillende manieren deelnemen aan het Rotterdams ontbijt. Zo beschikt u voor 495,00 euro over een ontbijtafel met tien zitplaatsen.

Daarnaast is het ook mogelijk zichtbaar aanwezig te zijn met bedrukte producten. Voor een volledig sponsoroverzicht neemt u contact op met organisatie@rotterdamontwaakt.nl  We bespreken graag de mogelijkheden met u; van tafeldeelnemer tot gastheer of -vrouw.

 

Gaat u deze culinaire uitdaging met ons aan? Neem dan snel contact met ons op!

cron